Singelland organiseert jaarlijkse ISK voetbaltoernooi

Drachten - Tien ISK-scholen uit het noorden van het land strijden donderdag 18 april om de winst tijdens het jaarlijkse ISK voetbaltoernooi.

Dit jaar is de organisatie in handen van de ISK Singelland uit Drachten.

Teams

De ISK (Internationale Schakelklassen) Drachten heeft als doel anderstalige leerlingen tussen 12 en 18 jaar te schakelen naar vormen van regulier onderwijs. De ISK onderwijst in zowel de Nederlandse taal als de Nederlandse gebruiken en gewoonten, zodat zij leren om zelfstandig te functioneren in de Nederlandse maatschappij. Op de ISK zitten leerlingen uit alle delen van de wereld. Van Colombia tot China en van Afghanistan tot Eritrea.

De deelnemende scholen komen uit de noordelijke provincies. Van Emmeloord tot Delfzijl en van Emmen tot Leeuwarden. In totaal strijden 28 jongens- en meisjesteams om de beker. De jongens spelen in twee categorieën: 12 t/m 15 jaar en 16+. De meiden spelen in één leeftijdscategorie.

Reünie

Veel leerlingen kijken maandenlang uit naar het voetbaltoernooi. Het leven op een AZC is soms zwaar en de toekomst onzeker. Voor vluchtelingenkinderen is dit tevens een belangrijke dag; voor hen is het sporttoernooi ook een soort reünie. Veelal komen ze andere kinderen tegen met wie ze een tijdje in een AZC hebben gewoond of met wie ze op school hebben gezeten.

Iedereen is van harte welkom een kijkje te komen nemen tijdens deze sportieve dag.

Datum: Donderdag 18 april

Tijd: 10.00 tot 14.15 uur

Locatie: De voetbalvelden van ONB, Noorderdwarsvaart 217, 9201 KK Drachten