Kruiswegmeditatie in Grote Kerk Drachten

Drachten - In de Grote Kerk van Drachten wordt Goede Vrijdag 19 april vanaf 14:30 uur een Kruiswegmeditatie gehouden.

Het unieke van deze meditatie bijeenkomst, die ongeveer een uur duurt, is dat het een samenwerking betreft tussen de Rooms-katholieke Heilige Clara van Assisi Parochie en de Grote Kerk, die onderdeel uitmaakt van de Protestantse Gemeente Drachten.

De Kruiswegmeditatie mag gezien worden als een ingetogen versie van het landelijke spektakel The Passion en sluit aan op een tentoonstelling in de Grote Kerk, die elke zaterdagmiddagtot en met 20 april van 13:30 tot 17:00 in de Grote Kerk te bezichtigen is. De reflectie bij de vijftien staties wordt afgewisseld met zang, harp, viool, piano en orgelmuziek.

Behalve een moment van bezinning biedt een bezoek aan deze kruiswegmeditatie, voor wie tot dusver nog niet met kruiswegstaties bekend is, een gelegenheid om zich in de betekenis er van te verdiepen zodat men op vakantie bij bezoek aan een oude kerk of klooster met andere ogen naar daar aanwezige kruiswegstaties kan kijken. Een ieder is daarom van harte welkom om zich in de kruisweg te komen verdiepen.