Intensief wedstrijdweekend beloond met 6 medailles voor DGC Drachten

Nieuwehorne - In Nieuwehorne deed de afdeling keuze oefenstof dames van DGC Drachten mee aan de tweede plaatsingswedstrijd in de strijd om een ticket voor het Friese Kampioenschap turnen.

Tijdens deze wedstrijd was een mogelijkheid voor een medaille voor de vierkamp, maar ook plaatsing voor het FK allround en/of FK per toestel was het doel.

De zaterdagochtend begon vroeg, maar het vroege opstaan wierp zijn vruchten af. Daisy Han-van der Spoel en Dian van Kuijk (beiden in D1) stonden samen op het podium. Daisy had plaats 3 en Dian mocht een trede hoger op nummer 2.

In dezelfde ronde deden ook de meiden van Jeugd niveau H mee. Hier mocht Yaël van der Veen een bronzen medaille in ontvangst nemen. Zij werd in een zeer grote categorie vierde.

Ook voor Marit Blom deed mee in een grote categorie (pupil 2 D1). Zij verraste de trainers door een medaille te winnen voor de vierde plaats.

Yentl Koops is junior in het supplement G. Zij voelde veel spanning omdat ze de vorige wedstrijd eerste was, maar ze was de zenuwen de baas en werd vandaag wederom eerste in haar categorie.

Danielle Brouwer had niet de ideale voorbereiding voor een turnwedstrijd, maar dit heeft haar niet gehinderd, ze werd in de categorie Junior G derde.

Een groot aantal van deze dames zullen ook deelnemen op het FK van 15 juni in Wolvega.