Verrassende winst voor softbaldames

Drachten - De eerste competitiewedstrijd van 2019 van Honk en Softbal Vereniging Drachten tegen het Groningse Caribe is met een 9 – 6 winst afgesloten.

Verrassend omdat na het kampioenschap in 2018 negen speelsters stopten. Voor de openingswedstrijd kon een beroep worden gedaan op Veere Smits en Cherine Ismail van het aspiranten honkbalteam en tevens werd een aantal oud-speelsters bereid gevonden om mee te spelen.

In de eerste inning kwamen beide teams niet tot scoren, in de tweede inning kregen de dames van Drachten de smaak te pakken en sloegen Veere Smits, Laura Wolthuis, Cherine Ismail en Jitske de Roos vier honkslagen op rij, gecombineerd met een aantal keren vier wijd en nog een honkslag van Mandy Noppe resulteerde dit in 3 punten voor de Diamonds.

Ook in de 3e inning kwam Drachten drie keer tot scoren, opnieuw door goed slagwerk van Smits, Wolthuis en Anneloes van Eijk. Caribe kwam slechts twee keer tot scoren in dit deel van de wedstrijd. In de 6e inning kon de tegenstander terugkomen tot 7-5 door een homerun met twee dames op de honken. Na een pitcherwissel aan Groningse kant kon Drachten nog twee keer scoren door honkslagen van Mandy Noppe en Anneloes van Eijk. Caribe kon nog even iets terug doen door nog en homerun, maar daarna kwam pitcher Brigitta de Champs niet meer in de problemen.

Komend weekend zijn de dames vrij, zondag 21 april wordt gespeeld in Veendam tegen The Blokes.

De dames zijn nog op zoek naar nieuwe speelsters, trainingen zijn op vrijdagavond van 18:30 – 20:00. Meer info via info@drachten-diamonds.nl,