Mooi weekend voor DZ&PC in Den Haag

Den Haag - Het weekend van 5 tot en met 7 april 2019 stond voor DZ&PC in het teken van maar liefst vier wedstrijden.

De ploeg kwam naar huis met een gouden medaille en een tegoedbon voor een clinic van Ranomi Kromowidjojo. Alle wedstrijden vonden plaats rond de Swim Cup in Den Haag. Een prachtig weekend waarmee DZ&PC zich landelijk laat gelden.

Goud voor Senna Hof

Op vrijdag begon de serie wedstrijden met het Nederlandse Junioren kampioenschap 1500 meter. DZ&PC-er Senna Hof stond hier als eerste geplaatst en maakte de favorietenstatus meer dan waar. In een prachtige vlakke race zwemt hij naar een tijd van 18:36.44. Hij zwemt daarmee een prachtig persoonlijk record van 30 seconden. Ook de nummer twee wordt op 30 seconden gezet.

Ranomi Cup

Zaterdag is de beurt aan de minioren van DZ&PC. Met een ploeg van 10 zwemmers neemt de club deel aan de Ranomi Cup. Door een overdonderend aantal inschrijvingen kon helaas niet iedereen het gewenste aantal keren zwemmen, maar de keren dat er gezwommen werd, waren vervolgens wel prachtige optredens. Frouke Ludwig haalde nog de finale bij de dames in de leeftijdsklasse 10-11 jaar.

Nationale Arena Club Meet

De zondag was de dag van de Nationale Arena Clubmeet. Dit is een wedstrijd voor de beste minioren teams van de regio’s. DZ&PC plaatste zich als zestiende voor deze landelijke wedstrijd. Rond deze wedstrijd wordt ook nog een inzamelingsactie voor Unicef georganiseerd. DZ&PC wist het meeste geld in te zamelen en verdiende daarmee een clinic van Ranomi. In de wedstrijd zelf stegen de Drachtster zwemmers van de 16e inschrijfplek naar een 14e plek. Dus ook dat was een prima resultaat.

Swim Cup

En de Swim Cup? De DZ&PC senioren hebben voornamelijk hun pijlen op de SwimCup van Eindhoven gezet (volgend weekend). Zwemmer Jelle Betten wist wel zijn beste seizoensprestaties neer te zetten. Volgend weekend in Eindhoven is DZ&PC vertegenwoordigd met vijf zwemmers.

Foto’s:

• Senna tijdens prijsuitreiking.jpg: Senna Hof met gouden medaille en kampioensdiploma (midden) (foto: Rinze Smit)

• Miniorenploeg NACM.jpg: De miniorengroep van DZ&PC tijdens de Nationale Arena ClubMeet (foto: Rinze Smit)

• Miniorenploeg NACM met Ranomi.jpg: De miniorengroep van DZ&PC met Ranomi Kromowidjojo ivm winst van de clinic (foto: Rinze Smit)

• Spandoek.jpg: Vooraf aan de Nationale Arena Clubmeet was er een spandoekenwedstrijd op het thema ‘olympische spelen’. Dit was het spandoek van DZ&PC

Volledige uitslagen NJJK 1500: http://livetiming.knzb.nl/njk800-1500lb19/

Volledige uitslagen NACM: http://livetiming.knzb.nl/nacm19/

Volledige uitslagen Ranomi Cup: https://www.swimcup.nl/denhaag/ranomi-cup-live-timing/

Volledige uitslagen SwimCup Den Haag: https://www.swimcup.nl/denhaag/live-timing/