DraGor Heren 1 makkelijk langs laagvlieger DWK Barneveld

Drachten - DraGor Heren 1 heeft zaterdag met 19-5 gewonnen van DWK Barneveld.

Zaterdagavond 6 april mochten de Friezen proberen om de vieze nasmaak weg te spoelen van het verloren duel om de eerste plaats van de vorige week. Een thuiswedstrijd tegen het laaggenoteerde DWK Barneveld zou later daar een ideale tegenstander voor blijken.

In de eerste fase van de wedstrijd waren beide teams elkaar nog enigszins aan het aftasten en was het een eigen doelpunt aan de kant van de Barnevelders die de score opende. Daarna kwamen de Friezen beter in hun spel en wisten al snel een 4-0 voorsprong te pakken. De eerste periode werd uiteindelijk afgesloten met een 5-1 tussenstand.

In de tweede periode kwam DWK iets beter in de wedstrijd en ontstonden wat slordigheden aan de Friese kant. De gasten wisten hierdoor terug te komen tot 6-3 en leek het nog even spannend te worden. DraGor herpakte zich echter goed en scoorde nog twee keer voor het rustsignaal: 8-3 tussenstand.

In de derde periode nam aanvoerder Mitchell van den Adel de Friezen op sleeptouw door drie keer te scoren. Ook de andere heren aan DraGor-zijde gooide de schroom van zich af en speelde lekker vrij in de derde periode: 13-4 tussenstand.

In de vierde periode hield DraGor het tempo hoog en konden zo de eindstand van de wedstrijd op 19-5 bepalen.

Doelpuntenmakers: Mitchell van den Adel (6x), Johan de Haan (4x), Magchiel Groen (2x), Jelmer Groen (2x), Allard de Vries (2x), Gerlof Huntelerslag (1x), en Coen Bakker (1x).

Directe concurrent ESTA uit Emmen wist ook te winnen waardoor het kampioenschap nog steeds niet bepaald is. Volgende week spelen beide teams hun laatste wedstrijd van het seizoen, waar Emmen punten moet verspelen wil DraGor nog kampioen kunnen worden.