Twee districtskampioenen turnen in Beetsterzwaag

Beetsterzwaag - In Lemmer zijn zaterdag 6 april de districtskampioenschappen turnen gehouden, waar acht turners, trainend bij Karin’s Fit en fun in Beetsterzwaag, zich hebben geplaatst.

Door opheffen van de gymvereniging uit Beetsterzwaag turnden ze vandaag voor het eerst onder de vlag van buurvereniging Stanfries uit Gorredijk. En dat dit fantastisch ging blijkt uit de resultaten. Met grote overmacht werd Patrick Hanenburg bij de instap 18 kampioen, en plaatst zich hiermee ook nog eens voor het NK.

Sam Brand turnde ook in deze categorie en werd na een prachtige wedstrijd heel knap 8e. het is nog even afwachten hoeveel jongens doorgaan naar het NK.

Boas Westerdijk kreeg het goud, bij de pupillen niveau 18 en blonk vooral uit in brug en rekstok.

Bij de Benjamin 21 wist Engbert Frieswijk heel knap het brons te halen na een keurige en nagenoeg foutloze wedstrijd.

Stijn Hellinga en Mart Dercksen turnden ook prachtig bij deze categorie. Mart is steeds de allerbeste op voltige. Ze werden respectievelijk 7e en 8e.

Marc Meester en Thijs Dekker tunen in de keuze-oefenstof en zaten in de finale van half Nederland. Marc werd vandaag 11e bij de junioren niveau 8 en Thijs Dekker turnde zich naar de 9e plaats.

Ook Marc staat op het NK.

Er wordt nu nog hard getraind voor de NK-finale en in juni staan er nog teamwedstrijden en toestelkampioenschappen op het programma.