Kleine Prijs van Fryslân in Burgum

Burgum - In Glinstra State in Burgum wordt zaterdag 13 april vanaf 20.30 uur de Kleine Prijs van Fryslân gehouden.

In het kader van de Kleine Prijs van Fryslân, de wedstrijd voor beginnende Friese bands, worden rondom in de provincie in totaal zeven voorrondes gehouden. Zaterdag 13 april is het de beurt aan Glinstra State in Burgum om een voorronde te organiseren. Vier (misschien vijf) act’s gaan op deze avond in Glinstra State de strijd met elkaar aan om een goede jurywaardering. Deze deskundige jury zal beslissen of BOYAKIRA (Genre neutral clown punk), All Over Again (Alternatief/grunge/hardrock), Sjoerd Ensa (Friestalige pop/indie/folk) of Flashbang (Punk) doorgaat naar de halve finale in Iduna Drachten ofwel Neushoorn in Leeuwarden. Glinstra State, Freerk Bosgraafstraat 18 te Burgum. Deur open om 20:00 uur, eerste act om 20:30, entree gratis.

Voor de 33e keer organiseert Friesland Pop 13 april samen met Glinstra State in Burgum, de Kleine Prijs van Fryslân. Al die jaren heeft de Kleine Prijs hetzelfde belangrijke doel voor ogen: Het creëren van optreedmogelijkheden voor beginnende Friese popartiesten. In totaal worden zeven voorrondes gehouden bij de locaties: Musykfabryk in Heerenveen, De Miente in Oosterwolde, Café ’t Hert in Joure, Café Scooter’S in Leeuwarden, Glinstra State in Burgum en Theater De Koornbeurs in Franeker. Daarnaast worden de halve finales gehouden bij Iduna, Drachten en Neushoorn in Leeuwarden. De finale is in Het Bolwerk in Sneek.

De Kleine Prijs van Fryslân is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland, georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Alle Friese popartiesten mogen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Voor de jury-winnaar én de publiekswinnaar liggen in de finale elk jaar mooie prijzen klaar, zoals het winnen van een traject bij Hit the North en je stroomt gelijk in naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Door mee te doen krijgen de Friese acts veel publiciteit, maar het is ook een mooie kans om extra podiumervaring op te doen. Recente winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân zijn onder andere Lester Blackfield (2018) en Katie Koss (2017).