Rabobank steunt Hospice met bijdrage

Drachten - Het project Waterontharder en CV met zonneboiler van VPTZ Zuidoost Friesland / hospice Smelnehaven heeft een bijdrage van 5000 euro ontvangen van de Rabobank.

Het geld is afkomstig uit het Fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Drachten Noordoost Friesland. De bijdrage wordt ingezet voor de installatie van de Waterontharder en CV met zonneboiler in Hospice Smelnehaven.

Het doel van de stichting is het bieden van hulp, ondersteuning en palliatieve zorg aan terminale patiënten en aan hun verwanten. Met de waterontharder en de cv wordt het voor de gasten een aangenamer verblijf door het zachte water en het altijd direct beschikbaar zijn van warm water. Met de zonneboiler wordt ook minder gas verbruikt met als gevolg minder Co2-uitstoot

,,Wij zijn erg blij met de steun die we krijgen”, aldus Froukje Woudwijk, voorzitter van VPTZ Zuidoost Friesland/Hospice Smelnehaven. Het Fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Drachten Noordoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Het Fonds Coöperatief Dividend is een vorm van dividend waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.