Museum Dr8888 doet mee aan de nationale Museumweek

Drachten - In de week van 8 tot en met 14 april 2019 is het Nationale Museumweek. Tijdens deze week worden in ruim 400 musea in Nederland activiteiten georganiseerd en wordt het cultureel kapitaal in de schijnwerpers gezet. Ook Museum Dr8888 doet mee.

Pronkstuk

Museum Dr8888 heeft voor de Museumweek De Stijlkamer van Thijs Rinsema als pronkstuk uitgekozen. Het museum heeft in 2011 een reconstructie gemaakt van zowel de Stijlkamer als de schoenenzaak in samenwerking met de kleinzoon van Thijs Rinsema, die ook Thijs Rinsema heet. In de kamer is naast het werk van Rinsema zelf, ook het werk van dadaïst Kurt Schwitters te bewonderen. Gedurende de hele week zal het gereconstrueerde atelier van deze Drachtster schilder en schoenmaker in de schijnwerpers staan.

Wat is er te doen?

Bezoekers kunnen in het weekend van 13 en 14 april het museum voor slechts € 1,- bezoeken. Aan de inwoners van Smallingerland wordt uiteraard nog steeds gratis toegang verleend (indien er een geldig identiteitsbewijs en een bewijs van adres wordt meegenomen). Zondag 14 april wordt een speciale rondleiding in het museum gehouden, waarbij jong en oud op interactieve en laagdrempelige wijze het museum en de werken uit de tentoonstelling beter leert kennen. Samen met museumdocent Mariëlle Vos gaan de bezoekers met het Mobiele Atelier over zaal waarbij ze direct mogen kijken met hun handen en kunnen reageren op de kunstwerken die ze zien. Bezoekers kunnen vanaf 13:30 uur aansluiten; opgeven is niet nodig.

Over de Nationale Museumweek

Musea vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Elke collectie toont ons een deel van een geweldig cultureel kapitaal – ons echte goud. Dat enorme culturele kapitaal is van ons allemaal. Van maandag 8 tot en met zondag 14 april 2019 staan de Nederlandse museumschatten opnieuw volop in de schijnwerpers. Ga het samen ontdekken. Binnen én buiten de muren van het museum. Pronkstukken, bijzondere activiteiten en initiatieven… ze zijn dichterbij dan je denkt.