Leerlingen Singelland Burgum begeleiden Koningsspelen in Burgum

Burgum - De basisscholen KBS De Reinbôge, CBS De Arke en OBS ’t Partoer houden in samenwerking met OSG Singelland Burgum vrijdag 12 april de Koningsspelen in Burgum.

Een unieke samenwerking, waarbij ruim zestig leerlingen uit de bovenbouw van Singelland Burgum helpen bij de begeleiding van deze sportieve dag.

Koningsspelen

De Koningsspelen vormen een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het is een initiatief van oud-tennisser Richard Kraijeck. De eerste editie van de Koningsspelen was 26 april 2013 naar aanleiding van de troonsbestijging van Koning Willem Alexander. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

Maatschappelijke betrokkenheid

Singelland Burgum vindt het belangrijk dat haar leerlingen betrokken zijn en zich betrokken voelen bij hun omgeving. Ook buiten de schoolmuren valt veel te leren.

Samen hopen de scholen van Burgum de Koningsspelen tot een mooi, sportief feest te maken. Want samen actief bewegen is belangrijk en bovendien ook erg leuk.