Singer-songwriter-contest in De Skâns met optreden van Rachel Croft

Gorredijk - In De Skâns Gorredijk wordt vrijdag 12 april in samenwerking met Real Cool Management een Singer-Songwriter Contest gehouden.

De deelnemers aan deze wedstrijd, Luko Reinders, Elsa Lena Ottens, Jacques van de Wal, Lyan van der Meulen en Kim Stolker, voeren een muzikale strijd om de hoofdprijs: een live-optreden in Noardewyn Live van Omrop Fryslân. De jury bestaat uit Kees Hofstra, Martzen Dijkstra en de uit York (England) komende singer-songwriter Rachel Croft. Zij verzorgt na de pauze een live optreden.

Stond Rachel nog voor kort als busker op straat, na een tour door Nederland in eind 2018 stromen de aanvragen voor optredens binnen. Naast Nederland gaat ze nu ook toeren door onder meer Duitsland en Zweden en naar verwachting zal dit de komende tijd alleen maar in meer landen toenemen. Ze wordt al stilletjes aan de nieuwe Joni Mitchell genoemd.

De presentatie van deze avond is in handen van Gjalt de Jong. In de pauze is in de foyer een optreden van het Duo Sequens.

Omdat dit de laatste reguliere (theater)voorstelling is van het Skâns in het seizoen 2018/2019, bedraagt de toegangsprijs slechts 1 euro.