Deze week in De Lawei

Drachten - In De Lawei zijn komende week de volgende voorstellingen te zien.

Storm: Saman Amini | A Seat at the Table

A Seat at the Table is een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal gebaseerd op eigen ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is. Voor Saman en zijn collega’s was al snel duidelijk dat deze voorstelling de theaters in moest om zo een groter publiek te bereiken en meer impact te kunnen maken. A Seat at the Table is een Stormavond. Na afloop van de voorstelling, die donderdag 11 april vanaf 20.30 uur wordt gespeeld, is een nagesprek met de maker(s).

It’s a man’s world | The Legends

Na het succes van I’m a Soulman komen The Legends opnieuw met een ijzersterk soulprogramma naar het theater. Dit keer met een theatrale ode aan de grootse soulzangers allertijden. Soullegends als James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye. What does it really take to be a man? Ontdek dit, samen met vele andere hits, tijdens It’s a man’s world vrijdag 12 april vanaf 20.00 uur.

Yamato | Passion

Yamato is een Japanse Taiko-drum groep die over de hele wereld reist. De groep gebruikt al sinds tijden hun passie om de uitdaging van traditie aan te gaan. Met deze nieuwe show wil Yamato een magnifieke explosie van passie creëren. Zoals ze zelf zeggen: passie maakt actie mogelijk! Passie inspireert! Er zijn geen woorden nodig: laat je passie zaterdag 13 april vanaf 20.00 uur voor je spreken.

Colori Ensemble | Beyond the rainbow

Grieg en Rachmaninov schreven tijdloze muziek zoals Aus Holberg’s Zeit en Symfonische Dansen. Gebaseerd hierop maakte het Colori Ensemble een arrangement voor fluit, hobo, marimba en piano. Naast deze muziek zal het ensemble werk van een in Friesland woonachtige componist ten doop houden. Voorafgaand aan de voorstelling van zondag 14 april vanaf 14.00 uur vindt een gratis inleiding plaats, reserveren via de website.

Toneelgroep Oostpool | Bambi

Het eens zo onschuldige hertje neemt de regie. Letterlijk. Gooi al je vooroordelen overboord en maak je op voor grootse satire. Heb je je weleens afgevraagd waarom alle sprookjes eindigen met en ze leefden nog lang en gelukkig? Wat er gebeurt als kwaad het wint van goed, de prinses niet wakker wordt, of de prinses de prins redt in plaats van andersom? Bambi is het tweede deel in de theaterreeks What’s in a fairytale?! waarin oeroude verhalen met nieuwe ogen worden bekeken. Deze voorstelling is dinsdag 16 april vanaf 20.00 uur te zien.

Lunchfilm: Woman at War

Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist… Deze film is donderdag 11 april vanaf 10.30 uur te zien. Maak de filmochtend compleet door in het theatercafé Hopper een luncharrangement te reserveren. Bezoekers betalen dan maar € 17,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde lunch.

Vinyl Design 1959 – 1989

In Vinyl Design: De Geschiedenis en Ontwikkeling van de Platenhoes staat de periode 1959-1989 centraal. Het draait allemaal om platenhoezen met een opvallend en fantasieprikkelend ontwerp. Initiatiefnemer en platenverzamelaar Bé Lamberts moest voor de expositie, te zien van zondag 7 april t/m zondag 19 mei, uit zijn verzameling van ruim 2000 platenhoezen de meest bijzondere stukken selecteren. Een lust voor het oog en dus genieten voor zowel muziek- als kunstliefhebbers! Zondag 14 april vanaf 16.00 uur is er ook een dansmiddag met Bé in theatercafé Hopper.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.