Observeum - museum & sterrenwacht Burgum zoekt namen

Burgum - Tijdens het museumweekend van zaterdag 13 en zondag 14 maart of via het contactformulier op de website van het Observeum – museum & sterrenwacht Burgum kunnen suggesties worden ingeleverd voor namen van twee bewoners uit de Middensteentijd, die in het Archeologisch steunpunt wonen.

Tweede Paasdag worden de winnaars bekend gemaakt. In het Archeologisch steunpunt kunnen bezoekers ontdekken hoe het kampement van de steentijdmensen er uit moet hebben gezien, wat ze aten, hoe ze kookten en wat voor kleding ze droegen. Neem een kijkje in een vèr verleden en beleef wat er toen gebeurde.

In het Observeum is ook een tentoonstelling over de ontwikkeling van de watersport in Friesland en welke rol de bekende Burgumer Hendrik Bulthuis (1892-1948) hierbij speelde. In de expositie Minsken kunnen bezoekers een unieke collectie Fries zilverwerk en klederdrachten bewonderen. In de wisselexpositieruimte is tot en met 26 mei een boeiende tentoonstelling te zien over telescopen; daarna gevolgd door een expositie over de eerste bemande maanlanding, nu al weer een halve eeuw geleden. De sterrenwacht organiseert iedere vrijdagavond een kijkavond waarop bezoekers met verschillende telescopen naar de maan, sterren en planeten kunnen kijken. Het Observeum heeft sinds eind vorig jaar een projectie-planetarium waarmee je ook overdag en bij bewolkt weer kunt genieten van wat er ’s avonds bij heldere hemel geobserveerd kan worden.

www.observeum.nl