Talentententoonstelling in Gorredijk

Gorredijk - In de voormalige galerie van Steven Sterk in Gorredijk is vanaf zaterdag 13 april een tentoonstelling te zien van 14 kunstenaars.

Het gaat om deelnemers aan Verhalen in het Landschap, het project voor talentontwikkeling van Friese amateur en beginnende professionele kunstenaars. De exposanten hebben deelgenomen aan de masterclasses die aan het project verbonden zijn.

In oktober 2018 werd in de voormalige CAV fabriek in Oldeberkoop de eerste tentoonstelling van Verhalen in het Landschap georganiseerd. Bijna 130 deelnemers brachten meer dan 260 werken in.

Door een professionele jury en het publiek werden 15 deelnemers gekozen om masterclasses te volgen bij vijf bekende Fries kunstenaars. Christiaan Kuitwaard, Gerrit Terpstra, Tryntsje Nauta, Anne Feddema en Tjibbe Hooghiemstra hebben de vijftien begeleid in een serie masterclasses waarvan nu het resultaat is te zien in Gorredijk.

De deelnemers hebben grote stappen in hun ontwikkeling gemaakt en zorgen voor een interessante tentoonstelling.

Zondag 28 april om 16.00 uur wordt bekend gemaakt welke twee deelnemers de grootste ontwikkeling hebben doorgemaakt. Zij verdienen een plekje in Open Stal 2019 die van 20 juli t/m 18 augustus 2019 in Oldeberkoop wordt gehouden.