Pianorecital Ramon van Engelenhoven in Karmelklooster

Drachten - Ramon van Engelenhoven geeft zondag 14 april vanaf 15 uur een pianorecital in het Karmelklooster in Drachten.

Ramon van Engelenhoven (1995) sluit in 2017 zijn Bachelor Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer en studeert daar momenteel verder in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn. Hij begint op zesjarige leeftijd met pianospelen en krijgt zijn eerste lessen van Henri Struiwig in Hoorn. Zijn verdere vooropleiding volgt in 2004 bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en van 2005 tot 2013 bij Eric Noya in Hoorn. Hij heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde musici als Alexander Gavrylyuk, Boris Berman, Pierre-Laurent Aimard, Paul Badura-Skoda, Jacques Rouvier, Leslie Howard, Ronald Brautigam, Igor Roma, Enrico Pace, Alexandre Tharaud, Ronan O’Hora, Andrea Bonatta, en Mikhail Voskresensky.

Vanaf jonge leeftijd heeft hij prijzen gewonnen op verscheidene concoursen, waaronder de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours (2012), eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2013) en de eerste prijs bij de Lions European Music Competition (2013). In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de Grand Prix Youri Egorov, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 gesoleerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg in het Vijfde pianoconcert van Prokofiev. In 2018 neemt hij voor AVROTROS Klassiek Presenteert! een cd op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc.

En hij is één van de finalisten van Dutch Classical Talent voor seizoen 19/20, waarvoor hij een tour langs vooraanstaande Nederlandse concertpodia gaat maken.