Open repetitie en muzieklessen bij CMV Crescendo Drachten

Drachten - CMV Crescendo Drachten zet dinsdag 16 april de deuren open voor iedereen die eens een repetitie wil bijwonen van een harmonieorkest.

Geïnteresseerden hebben de keus uit drie orkesten:

C-orkest, aanvang 17.00 uur, o.l.v. Mariska Boneschansker

B-orkest, aanvang 18.00 uur, o.l.v. Gatze Verbeek

A-orkest, aanvang 19.45 uur, o.l.v. Klaas van der Woude

Het C-orkest is in september 2018 weer gestart met een aantal nieuwe leerlingen en heeft haar eerste optreden op het jaarlijkse Herfstconcert al weer achter de rug. Op dit moment bereiden zij zich voor op een aantal optredens in Drachten. Het B-orkest heeft kortgeleden een prachtige 1e prijs gehaald op het concours in Drachten en is nu bezig met het programma voor een Oranje-concert in Zorgcentrum De Wiken op Koningsdag. Het A-orkest is zich de komende maanden aan het voorbereiden voor een concert van zaterdag 25 mei in de Arke Drachten en voor de deelname aan een muziekfestival zaterdag 15 juni 2019 op Borkum (Duitsland). Zaterdag 4 mei 2019 begeleidt het A-orkest de Dodenherdenking in het Thalenpark.

Zaterdag 2 maart 2019 hebben alle drie orkesten zich laten zien en horen op het Smallingerlandfestival.

Op dit moment is er binnen het A-orkest van Crescendo plaats voor muzikanten op klarinet, trompet en bas. Binnen het B- en C-orkest zijn nieuwe muzikanten op alle soorten blaas- en slagwerkinstrumenten welkom. Aanmelden kan via info@crescendodrachten.nl of per telefoon op 0512-35 52 29.

Voor nadere info over Crescendo Drachten: www.crescendodrachten.nl

Interessant aanbod voor jong en oud

Naast de Open Repetitie is nog een zeer interessant aanbod voor leden die ooit een instrument hebben bespeeld en dit weer willen oppakken of voor leden die graag de uitdaging van het bespelen van een instrument willen aangaan.

Geïnteresseerden kunnen vijf lessen krijgen op klarinet, trompet, trombone, hoorn, euphonium of bas voor maar € 25,-. Na deze lessen kunnen ze doorstromen naar reguliere muzieklessen tegen een gereduceerd tarief. Deze lessen worden gegeven door Jannie Reijenga en Johannes Reijenga en worden in overleg ingepland.

Interesse? Neem dan vóór 1 mei 2019 contact op via tel.nr. 0512 – 355229 of per email info@crescendodrachen.nl.

Informatie Crescendo

CMV Crescendo Drachten is 10 juli 1916 opgericht. De vereniging bestaat op dit moment uit drie harmonieorkesten (ruim 110 leden/leerlingen) die elk zelfstandig optredens en concerten verzorgen.

C-orkest (dirigent: Mariska Boneschansker)

Het C-orkest is in het jaar 2000 opgericht en bestaat gemiddeld uit 20 leerlingen. In dit orkest spelen leerlingen die ongeveer een jaar muziekles hebben gehad en ervaring opdoen in het musiceren in orkestverband om op termijn door te stromen naar het B-orkest.

B-orkest (dirigent: Gatze Verbeek)

Het B-orkest bestaat uit ongeveer 40 enthousiaste muzikanten die al enkele jaren spelen en in het bezit zijn van één of meer muziekdiploma’s en wordt gezien als een kweekvijver voor het A-orkest. Het B-orkest speelt op dit moment in de 5e divisie. Het repertoire is identiek aan dat van het A-orkest, maar verschilt qua moeilijkheidsgraad.

A-orkest (dirigent: Klaas van der Woude)

Het A-orkest bestaat uit ongeveer 55 koper- en houtblazers en slagwerkers. Deze muzikanten hebben ruime ervaring in het musiceren op niveau. Het A-orkest speelt op dit moment in de 2e divisie (5e divisie is de laagste divisie). Het repertoire bestaat voornamelijk uit werken voor harmonieorkesten, film- en musicalmuziek, klassieke muziek, populaire muziek, muziek voor concoursen en overige bewerkingen.