Inloopavond over vrijwilligerswerk Dierenbescherming

Drachten - De Dierenbescherming houdt maandag 15 april vanaf 18.00 en 20.00 uur een inloopavond in dierenasiel de Swinge in Drachten voor mensen die geïnteresseerd zijn in het doen van vrijwilligerswerk voor de Dierenbescherming.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden in het dierenasiel en op en rond de dierenambulance. Tijdens de inloopavond kunnen geïnteresseerde dierenvrienden op een snelle en gemakkelijke manier informatie krijgen over de verschillende taken en klussen die er zijn.

In het dierenasiel worden gezelschapsdieren opgevangen die zwervend zijn aangetroffen of waar afstand van is gedaan. Voor alle dieren wordt met liefde gezorgd en er wordt een nieuw baasje voor de dieren gezocht.

Dierenambulance De Wouden houdt zich bezig met het ophalen en vervoeren van zieke, gewonde en zwervende dieren en verleent eerste hulp aan gewonde dieren. Het gaat dan zowel om huisdieren als in het wild levende dieren. De dieren worden naar een dierenarts of opvangcentrum gebracht. Er komen 24 uur per dag, 7 dagen per week meldingen binnen over hulpbehoevende dieren. Er is veel werk te doen.

Het is mooi werk, dat alleen kan worden gedaan met steun van leden, donateurs en sponsors. Dus ook het onder de aandacht brengen van het werk en het organiseren van inzamelingsacties is belangrijk.

Zo zijn er allerlei leuke werkzaamheden en vrijwilligersvacatures, van dierenambulance-chauffeur, tot promotiemedewerker van dier-sociaal medewerker tot kattenknuffelaar en hondenuitlater.

Wie benieuwd is welke vacatures er momenteel actueel zijn, kan ook een kijkje nemen op www.dierenbescherming.nl voor een overzicht. Vooraf aanmelden voor de inloopavond is geen must, maar wel wenselijk. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info.regionoordoost@dierenbescherming.nl.