Groot projectkoor zingt Passiecantate Lam Gods

Appelscha/Haulerwijk/Wijnjewoude - In de week voor Pasen verzorgt een projectkoor op basis van het koor Looft den Heer Wijnjewoude drie passieconcerten in Zuidoost Friesland.

Het ruim 30 leden tellende koor is voor de gelegenheid uitgebreid met 20 enthousiaste gastzangers uit de regio. De concerten zijn vrijdag 12, zondag 14 en woensdag 17 april in Appelscha, Haulerwijk en Wijnjewoude.

De passiecantate Lam Gods van Johan Bredewout wordt uitgevoerd, op tekst van Hans de Ruiter. Deze lijdenscantate vormt het eerste deel van hun recent geschreven Passie en Paasoratorium Van liefde ongekend. Het evangelie van Marcus vormt de basis, waarbij de grenzeloze liefde van Jezus wordt getoond, zelfs voor zijn grootste vijanden.

Het koorwerk wordt prachtig muzikaal begeleid door piano, orgel, fluiten, trompet en cello en afgewisseld met korte tekstgedeelten en samenzang.

De uitvoeringen beginnen om 19.30 uur en duren iets meer dan een uur. De entree is gratis. Om de onkosten te dekken wordt een collecte gehouden bij de uitgang.

Appelscha, vrijdag 12 april

Kerkelijk Centrum De Schutse, Vaart ZZ 74, ingang Riemsoord 65

Haulerwijk, zondag 14 april

Kerkelijk Centrum De Oerdracht, Hoofdweg Boven 77

Wijnjewoude, woensdag 17 april

PKN Kerk Wijnjewoude Hemrik, Merkebuorren 34