Foldermarkt Toeristisch Netwerk bij Damshûs

Nij Beets - Toeristisch Netwerk De Friese Wouden (TNFW) houdt maandag 15 april vanaf half acht ‘s avonds een informatiebijeenkomst en foldermarkt in Openluchtmuseum 't Damshûs.

De Foldermarkt is bedoeld voor ondernemers, overheden en derden uit de gemeenten Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland en Weststellingwerf. De toegang is gratis. Er is plaats voor maximaal 70 deelnemers en momenteel zijn er al 50 aanmeldingen binnen. Daarom is aanmelden via info@tnfw.nl verplicht.

Gebiedsregisseur

Op het programma staat ondermeer een voorstelmoment door Elizabeth Pilat, sinds 1 maart de nieuwe gebiedsregisseur in dienst van Toeristisch Netwerk De Friese Wouden. Elizabeth Pilat uit Surhuisterveen is 12 uren per week beschikbaar voor de regio Zuidoost Friesland.

De primaire taak van de gebiedsregisseur is het verbinden van ondernemers, overheid en derden. Zowel de communicatie als de samenwerking worden geoptimaliseerd. Het doel hiervan is een sterker netwerk dat sneller, efficiënter en gerichtere promotie-acties kan organiseren.

Pilat (34) is een echte Wâldpyk en eigenaar van bureau voor regiomarketing Pilat Advies. Van 2014 tot 2018 was ze aanjager (SPiN) in Noordoost Friesland. Elizabeth Pilat start haar werkzaamheden voor TNFW met het schrijven van een ‘plan van aanpak’. Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers daarvoor input geven.

Bonifatiuspad

Andere onderwerpen op de agenda zijn de Legacy van Leeuwarden-Fryslân 2018, de Turfroute en het Bonifatiuspad. Het Bonifatiuspad Kloosterpad is een verhalenroute, die geworteld is in de klooster/middeleeuwse geschiedenis van Fryslân en die een nieuwe betekenis geeft aan het wandelknooppuntennetwerk in de Friese Wouden. Er vormt zich een digitale verhalenketen langs de route van Dokkum over Smalle Ee naar Wolvega.

Tijdens de Pitches zijn er korte presentaties van 1 minuut door initiatieven, samenwerkingsverbanden en ondernemersverenigingen in Zuidoost Friesland. Als afsluiting is er een discussiepanel over de vraag waar TNFW op lange termijn mee aan de slag moet, welke thema's belangrijk zijn voor Zuidoost Friesland en hoe dit in gezamenlijkheid georganiseerd kan worden. Vanaf 21.00 uur is het tijd om folders te ruilen, elkaar beter te leren kennen en te netwerken.