Graspiepers nog altijd op koers

DRACHTEN – Graspiepers 1 heeft met 4-0 gewonnen van Hoogeveen.

De tweede helft van de veldcompetitie is vier weken oud en heeft tot nu toe een uitstekend resultaat opgeleverd voor de heren van de Graspiepers. Alle wedstrijden werden gewonnen en inmiddels staan de heren gedeeld eerste met Dash uit Hoogezand.

Afgelopen zondag speelde Graspiepers heren 1 tegen Hoogeveen, dat zesde staat op de ranglijst. Het team van Hoogeveen, dat door diverse omstandigheden maar elf spelers mee kon nemen naar Drachten, speelde fysiek en de Drachtsters hadden het hier duidelijk lastig mee. Uiteindelijk werden de bezoekers met 4-0 verslagen, maar deze uitslag had wellicht hoger uit moeten vallen, gezien de vele kansen die de thuisploeg kreeg.

Graspiepers schoot goed uit de startblokken en creëerde binnen vijf minuten meerdere mogelijkheden om de score te openen. Uiteindelijk was het Noah Elinga de 1-0 maakte, nadat hij een schot op goal van Philip Breuker binnen tikte. Ondanks het veldoverwicht dat de thuisploeg had, wisten de Drachtsters er zo nu en dan er verdedigend niet uit te komen. De bal werd te vaak eenvoudig ingeleverd bij Hoogeveen, dat halverwege de tweede helft twee uitgelezen kansen kreeg op de gelijkmaker.

Een tip-in belandde op de lat van het doel van keeper Richard de Groot en even later wist een Drentse spits het net niet te vinden, nadat hij vrij voor de keeper kwam. Vlak voor rust breidde Graspiepers de score uit. Een mooie aanval van Sven Fissiaux en aanvoerder Robin Walinga, werd door Walinga achter de Hoogeveense goalie gewerkt.

De tweede helft kende een zelfde spelbeeld. Hoogeveen speelde fysiek en wist hiermee het hockey van Graspiepers te ontregelen. De Drachtsters kwamen niet goed in hun spel en dat frustreerde de thuisploeg. William Eikenaar zette dit om in een ziedend hard schot en tekende daarmee voor de 3-0. „Ja, in dat schot zat één en al frustratie inderdaad”, zegt Eikenaar lachend. „De hele wedstrijd speelde Hoogeveen anti-hockey en in het bijzonder vlak voor mijn doelpunt was er veel fysiek spel.”

De 4-0 eindstand werd uiteindelijk bereikt door een goal van Gerrit Wissels.

Koploper Dash had een lastige uitwedstrijd in Heerenveen tegen Quick Stick. De Friezen wonnen met 2-1, waardoor Graspiepers en Dash nu samen aan kop gaan. Zondag 7 april speelt Graspiepers uit tegen Dash. De winnaar van dat duel zal alleen aan kop gaan in de vierde klasse D.

Aanvoerder Walinga blikt vooruit: „De wedstrijd tegen Dash wordt er eentje op het scherpst van de snede. Ik verwacht een lastige wedstrijd, maar wel eentje die we als team over de streep kunnen trekken. De sfeer in de ploeg is nog steeds erg goed en we gaan met zijn allen voor hetzelfde doel. Als team zijn we echt gegroeid, dus ik heb vertrouwen in een goede afloop voor komende zondag.”

De kraker Dash – Graspiepers start om 14.45 uur in Hoogezand.