Start cursus zeilen voor gehandicapten

Bergum - In mei en juni vinden op vier verschillende locaties in Friesland zeilcursussen plaats voor mensen met een verstandelijke handicap. Aanmelden als deelnemer en begeleider kan tot 4 mei.

De organisatie zoekt deelnemers van 16 jaar en ouder, die in vijf avonden willen leren zeilen. Ook zoekt de organisatie vrijwilligers die de zeillessen willen begeleiden. In Grou, Sneek, Heeg en Bergum zijn de cursussen donderdagavond 9 mei, 16 mei, 23 mei, 6 juni en 13 juni (20 juni is de reservedatum). De tijd is van 19.00 - 21.00 uur. Donderdag 27 juni is een oefenwedstrijd in Sneek gepland. Ook is het mogelijk om drie dagen mee te doen aan de Sneekweek van 4 t/m 6 augustus 2019.

Aanmelden

Aanmelden kan via sportfryslan.nl/gzeilen. De kosten zijn € 15,-. Dit is voor vijf lessen en een oefenwedstrijd. De cursus is alleen voor mensen die nog niet eerder deelgenomen hebben aan een zeilcursus. Ook is de organisatie per locatie op zoek naar begeleiders die de deelnemers kunnen begeleiden.

De cursus wordt mogelijk gemaakt door Sport Fryslân en het Foppe Fonds. Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat hun ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Door te sporten of te spelen krijgen kinderen energie en levenslust. Door het geven van een bijdrage kan het Foppe Fonds ervoor zorgen dat een kind weer straalt en plezier heeft. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is: een kind hoort te spelen.