Luchtscoutinggroep de Drones zoekt contact met publiek

DRACHTEN - Luchtscoutinggroep de Drones zoekt deze weken nadrukkelijk het contact met het publiek. Afgelopen zaterdag gingen ze er opuit tijdens de nationale scoutingdag, komende zaterdag nodigen ze iedereen uit voor hun open dag.

De Nationale Scoutingdag is de dag waarop veel scoutinggroepen zich laten zien aan het grote publiek. Nadat de leden van De Drones ‘s morgens bij drie Albert Heijnfilialen druk in de weer waren geweest met de landelijke opschoondag, kon na de gezamenlijke lunch in het centrum van Drachten onder het Carillon de feestdag geopend worden. Daarna begon het spel, dit keer een een Woordzoeker.

Hotsjetonia

In kleiner groepjes gingen de Bevers, Welpen en Scouts op zoek naar letters die overal in het centrum van Drachten verstopt waren. De uiteindelijke verzameling vormde het woord Hotsjetonia, dat is de naam van het dorp waar de bevers van luchtscoutinggroep de Drones wekelijks hun avonturen beleven.

Oprichter Jeroen Scholte spreekt van een superdag, ook omdat het weer meewerkte. De Drones zijn de snelst groeiende scoutinggroep van Friesland, vorig jaar is het ledental verdubbeld. ,,Dit komt doordat de groep een moderne draai weet te geven aan een bewezen concept’’, aldus Scholte.

Pionieren

Komende zaterdagmiddag van een tot vier uur houdt de scoutinggroep Open huis bij het clubhuis aan de Tuinen 7b1 (tegenover de Noorderpoort) zodat belangstellenden kennis kunnen maken met Scouting. Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Voorop staat plezier en leren om samen te werken en respect te hebben voor een ander, met ruimte om te ontdekken en te leren. Tijdens de open dag krijgen bezoekers in een notendop te zien wat Scouting allemaal inhoudt: Pionieren, pannekoeken bakken op blik, broodje bakken en een ware speurtocht voor het gezin.