Gorredijk speelt gelijk tegen Mildam

Mildam - VV Gorredijk heeft zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld tegen VV Mildam.

Deze week hoefde niet zo ver gereden te worden voor wederom een uitwedstrijd. Gorredijk mocht het opnemen tegen Mildam, wat vlak naast de deur was. In de thuiswedstrijd van november vorig jaar verloor Gorredijk toen ongelukkig van Mildam: een eigen doelpunt, twee counters een gemiste penalty en een rode kaart deden Gorredijk toen de das om (1-3).

De opstelling was een hele puzzel geweest voor de staf van Gorredijk. Veel afwezigen en geblesseerden zorgden ervoor dat veel nieuwe spelers de elf compleet maakten, maar zij deden het allemaal meer dan prima. Mildam deed nog volop mee voor een periode titel en Gorredijk heeft de punten hard nodig om nacompetitie te ontlopen.

Het waren de bezoekers die gelijk het initiatief namen en Mildam onder druk zetten. Het spel van Mildam is bekend: alles ging veelal over de rechterkant om daarmee de lange mensen voorin te bereiken. Echter, Gorredijk had zijn zaakjes prima voor elkaar; het vocht voor elke meter, had het meeste balbezit en creëerde een aantal kleine kansjes. Mildam loerde op de counter, maar vond elke keer doelman Veenstra op zijn weg.

In de tweede helft was het beeld niet anders. Gorredijk nam het initiatief en Mildam bleef afwachtend. De grootste kans was dan ook voor de blauw-witten: de ingevallen Melvin de Jager liet vanaf de rechterkant van het veld een snoeiharde pegel van zijn voet vertrekken, die door de doelman nog maar net kon worden gered. De rebound werd nog ingetikt en hobbelde tergend langzaam naar de hoek, maar wederom wist de goalie van Mildam zijn doel schoon te houden.

Gorredijk ging nog nadrukkelijke op jacht naar een treffer en claimde ook bij twee duels een penalty, er was helaas geen VAR aanwezig om het gelijk te bewijzen.

Het venijn zat in de staart. In de 89e minuut was het Milan van der Zee die op het middenveld de bal kreeg richting de zestien dribbelde en van grote afstand de bal in de touwen joeg. De ontlading aan de blauw-wwitten kant was enorm: het rook eindelijk weer eens aan de drie punten, maar kwam toch nog van een koude kermis thuis. Amper twee minuten later leverde slordig uitverdedigen Mildam toch nog een doelpunt op: in een mêlee van spelers werd de bal van dichtbij toch nog binnen getikt en eindigde de wedstrijd in 1-1.

Volgende week mag Gorredijk wederom een uitwedstrijd spelen, nu gaat de reis naar Dwingeloo.