2500 bezoekers bij open dag brandweer Gorredijk

Gorredijk - Ruim 2500 bezoekers kwamen zaterdag af op de open dag van brandweer Gorredijk rondom de brandweerkazerne aan de Leitswei.

Kinderen konden meevaren op een boot van de brandweer of Reddingsbrigade. Het Nederlandse Rode Kruis stond er met hun mobieleverbindingsvoertuig en het noodhulpteam. Diverse hulpvoertuigen waren verder aanwezig, waaronder het oppervlakte reddingsvoertuig en de brandweerboot van Jubbega, een ambulance van Kijlstra uit Drachten en de nieuwe hoogwerker van Brandweer Drachten.

Kinderen konden de hele open dag op de foto gaan als brandweerman, of op een van de boten mee varen. Ook mochten kinderen zelf even ervaren hoe het is om met een brandweerslang te blussen. Daarbij moesten ze proberen een bal weg te spuiten.

Tegelijk hield de Brandweer Gorredijk ook de Provinciale Brandweervaardigheidstoetsen in de Klasse TS-HD. De negen deelnemende ploegen kregen een niet alledaags scenario voorgeschoteld met een brand op het schip De Tsjerk Hiddes en een reanimatie. Van de negen deelnemende ploegen gaan de drie beste ploegen door naar de volgende ronde op 11 mei in Leek. Dat zijn de brandweerkorpsen van Winschoten, Heerenveen en Kouden. 

Foto’s Henk Stoelwinder