EK-limieten voor Acro Academy

Drachten - Topsportstichting Acro Academy Noord Nederland heeft afgelopen weekend goede resultaten geboekt tijdens eerste landelijke plaatsingswedstrijden voor het NK Acrogym.

Alle deelnemende teams stonden op het podium. Bij de pupillen viel een prachtige gouden medaille voor Carola van Dijk uit Drachten met haar partners Inge Stienstra uit Houtigehage (combiteam Acro Academy/WSBF Surhuisterveen), die vele concurrenten versloegen. Robin Luinge uit Opeinde kwam ook uit in de Pupillen maar dan in een trio met haar partners Zefanja Nieman en Ilse van Dam (een combiteam Acro Academy/GYM Academy). Het trio haalde heel knap zilver.

Xiao Mei Harms uit Drachtstercompagnie wist met haar partners Inge Speerstra en Lisanne Hulder (ook een combiteam Acro Academy/WSBF Surhuisterveen) met overmacht het goud te verdienen in de categorie Jeugd. Daarnaast behaalde het trio ruim het hoge limiet voor de Europese Kampioenschappen, waarvoor deze wedstrijd ook een kwalificatie was.

Ook Marten Lin Visser uit Boornbergum wist hier met zijn partner Tess Offringa (combiteam Acro Academy/SV Donkerbroek) het goud én het hoge limiet te verdienen, maar dan in de Junioren 1. Myrthe Tognini kreeg met haar partners Nova Houtman en Arjenne Steenbergen (combiteam Acro Academy/FC Meppel) het brons omgehangen. Ondanks een foutje wisten zij nog steeds het lage limiet voor de Europese Kampioenschappen te behalen.

Om naar de EK te mogen moeten teams een laag én een hoog limiet behalen. De Nederlandse kampioenschappen zijn al in juni, de Europese Kampioenschappen worden in oktober en november gehouden in Holon, Israël.