Wêz Handich-DOW verliest laatste zaalwedstrijd

Drachten - Het vlaggenschip van Wêz Handich/DOW heeft zaterdag met 34-24 verloren van ASVD uit Dronten.

Het was de laatste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden, aangezien ASVD reeds kampioen was en slechts één wedstrijd in de gehele zaalcompetitie had verloren. Desalniettemin waren de blauwhemden vastbesloten nog één keer alles uit de kast te trekken.

De wedstrijd begon goed voor Wêz Handich/DOW, want kort na het eerste fluitsignaal werd het eerste doelpunt gemaakt: 0-1. Er kon echter niet lang van de voorsprong genoten worden. Vrij snel werd de score weer gelijk getrokken: 1-1. Tot kort voor rust bleef de score in evenwicht, maar dankzij de enorme energie en inzet van de formatie van coach Ljibbe Kuipers wist Wêz Handich/DOW in de laatste minuten voor de pauze een kleine voorsprong te nemen. Ruststand 11-13.

Na een fantastische eerste helft van de ploeg uit Rottefalle en Eastermar, werd ook de tweede helft sterk begonnen. In de eerste tien minuten na de hervatting wisten de blauwhemden namelijk het gaatje van twee doelpunten voorsprong te behouden. Met nog twintig minuten te spelen raakten de spelers van Wêz Handich/DOW echter uitgeput. ASVD rook daarop de kans om de leiding in de wedstrijd over te nemen en deed dat ook. Sterker nog in de laatste tien minuten van de wedstrijd wist ASVD 9 keer te scoren. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 34-24. Een terechte maar ietwat geflatteerde overwinning voor ASVD.

Al met al kan Wêz Handich/DOW op een succesvol zaalseizoen terugkijken waarin meerdere jonge talenten bewezen hebben ook mee te kunnen draaien in de eerste klasse.