Goud, zilver en 2x brons voor turnsters Stanfries

Gorredijk - Afgelopen weekend vond voor een aantal meisjes de tweede plaatsingswedstrijden plaats.

Nathalie Sikkens en Ylva Koopal mochten het weekend aftrappen. Beide dames turnden goed en hebben genoten van hun wedstrijd. Nathalie werd 13e en Ylva 27e.

Yinthe Kriesels en Lysanne van Opzeeland turnden daarna de sterren van de hemel en lieten prachtige oefeningen zien. Dit werd dan ook beloond met en prachtige gouden medaille voor Yinthe en een bronzen medaille voor Lysanne.

In de derde wedstrijd stonden negen meiden aan de start. Rixt Lyklema, Ymre Hylkema en Jelka Baarda turnden een hele goede wedstrijd. Voor Jodee Straatman en Norah Bok verliep de wedstrijd ook erg goed, alleen was de sprong een struikel blok en dit koste de meiden veel punten. Rixt en Ymre mochten het podium beklimmen het brons was er voor Ymre en het zilver voor Rixt. Jelka werd 9e, Norah 15e, en Jodee 19e.

Op de andere baan turnden Ella van den Hurk, Hiske Tjeerdsma, Jamie Straatman en Mette Tamminga. Ella turnde goed en liet een prachtige Arabier-flikflak zien in haar oefening. Ella werd 9e. Hiske, Jamie en Mette hebben zich verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Alleen bij sprong gingen dure punten verloren. Hiske werd 15e, Mette 16e en Jamie 17e.

In de laatste ronde sloot Lianne Glazema het weekend voor Stanfries af. Dit deed Lianne met prachtige oefeningen. Lianne werd 8e. Nathalie, Lysanne, Yinthe, Rixt en Ymre hebben zich weten te plaatsen voor het FK van 11 mei.