Automobilist raakt in de berm en slaat op de vlucht

Olterterp - Een automobilist is zaterdagnacht met zijn Volkswagen Caddy in de berm van de Van Harinxmaweg in Olterterp geraakt. De bestuurder sloeg vervolgens op de vlucht richting Drachten.

De politie startte direct een zoektocht naar de automobilist. Volgens meerdere getuigen was hij onder invloed van alcohol. 

Nadat de auto was weggesleept trof de politie een auto op de Suderskarren in Kortehemmen. In de auto zat de bestuurder van de eerder weggesleepte auto. Hij was onder invloed van alcohol, had een nat pak en de eendekroos nog in zijn schoenen. De bestuurder van de auto op de Suderskarren, een vriend van de gevluchte bestuurder, was ook onder invloed van alcohol.

De gevluchte bestuurder, een 28-jarige man uit Ureterp, blies op het bureau 845 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Het was ook niet de eerste keer dat hij onder invloed een ongeluk veroorzaakte.

De andere automobilist, een 28-jarige man uit Tijnje, blies 285 ug/l. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed.