Leerlingen De Opdracht halen 2137 euro binnen voor Roemeens project

Ureterp - In Ureterp wonen veel ondernemende leerlingen met gevoel voor handel en economie. Dat bleek vrijdag, toen de school een cheque met een voorlopige opbrengst van 2137,49 euro kon overhandigen aan een vertegenwoordiger van st. Phoneo (projecten in Roemenië).

De leerlingen van CBS De Opdracht kregen veertoem dagen geleden een 2 euromunt, waarmee ze de afgelopen weken mochen handelen om hun bedrag te vermeerderen. De dorpsbewoners hebben dat geweten, want allerlei aardige en creatieve manieren werden door de leerlingen ingezet om dit te doen. Zo waren er bijvoorbeeld handige jongens die bouwvakkers in Ureterp broodjes met knakworstjes gingen verkopen (opbrengst 188 euro), of men ging met gekochte materialen autowassen, cup cakes bakken en paaseitjes verkopen.

Week van het Geld

De actie sloot aan bij de Kerk-School-Gezinsdienst van 17 maart, toen hiervoor het startsein werd gegeven. School en kerk wilden graag iets betekenen voor een ander. Op CBS De Opdracht wordt tevens jaarlijks meegewerkt aan de landelijke ‘Week van het Geld’. De kinderen wordt in deze week van alles en nog wat geleerd over geld, economie en hoe zij met geld om kunnen gaan. Ook worden er gastlessen gegeven. Deze week werd nu tijdens de weeksluiting van groep 4 prachtig afgesloten met het inleveren van het geld en de overhandiging van de cheque .

Sonja Rohaan als vertegenwoordiger namens St. Phoneo had een live verbinding met de Nederlandse beheerders in Roemenië en zij nam dankbaar de cheque van Driek Staphorst in ontvangst.

Meer info over de stichting: https://www.phoneo.org/

Meer info over school: www.deopdracht.nl

Meer info over de week van het geld: https://www.weekvanhetgeld.nl