Vento do Norte uit Portugal naar Drachten

Drachten - Het Saxofoonorkest uit Drachten en Vento do Norte uit Portugal geven zaterdag 30 maart vanaf 20 uur een optreden in Doopsgezinde kerk De Vermaning in Drachten.

Vento do Norte staat onder leiding van Henk van Twillert en is te gast in Nederland voor een concert-tour en een opname voor Radio 4. Samen met Het Saxofoonorkest uit Drachten wordt de kick-off van de tour gedaan in Drachten.

Henk van Twillert & het saxofoon ensemble Vento do Norte nemen bezoekers mee op reis met muziek door de eeuwen heen met het programma Bach, Black & White. Naast composities van Johann Sebastian Bach worden bezoekers verrast door nieuw werk van de Nederlandse componist Chiel Meijering, The Black Rock We All Push en Dynamite Kid in combinatie met de Engelse renaissance componist Robert White.

Het concert in Drachten wordt gegeven in samenwerking met Het Saxofoonorkest uit Drachten o.l.v. Karl Veen. Het Saxofoonorkest speelt werken van Bach tot Queen en alles daar tussenin.

Meer informatie over de concert-tour: https://mailchi.mp/73068e5beb03/henk-van-twillert-vento-do-norte-concert-tour-2019-the-netherlands?e=f80795770f