Inzet AZC-bewoners bij schoolvoetbaltoernooi groot succes

Drachten - Drachtster Boys riep woensdag de hulp in van bewoners van het AZC Drachten bij het organiseren van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. En met succes.

Al jaren is het Drachtster Bos, het sportpark van vv Drachtster Boys, decor van het plaatselijke schoolvoetbaltoernooi. Voor de club een eervol, maar ook arbeidsintensief evenement. Voor de editie 2019 werd voor het eerst de hulp ingeroepen van bewoners van het AZC Drachten.

Gastkoks

In de keuken van de club waren vanaf ’s ochtends vroeg vijf ‘gastkoks’ uit het AZC te vinden. Onder leiding van Jacqueline Rosier en Sytske Kalafatis van Drachtster Boys maakten zij hapjes uit hun eigen cultuur klaar voor de honderden bezoekers die ‘s middags zouden komen. en de jonge sporters lieten zich dat prima smaken.

Hoewel de taalbarrière af en toe de communicatie best lastig maakte, was de actie zeer succesvol. In de keuken leek het af en toe één grote familie, en dankzij de inzet van het ‘AZC-personeel’ werd het een lange, maar bijzondere dag.

Meer dan voetbal

Drachtster Boys is meer dan voetbal, vindt de club, die dat al jarenlang in woord en daad probeert uit te stralen. Deze actie past in de rol die een voetbalclub volgens Drachtster Boys kan spelen in het bevorderen van integratie en diversiteit op en rond het voetbalveld.

Foto’s Drachtster Boys