Deze week in De Lawei

Drachten - In De Lawei zijn deze week de volgende voorstellingen te zien.

Rock4 | The Beatles: Abbey Road, 50 years

De Nederlandse a capella formatie Rock4 zal tijdens hun tiende theaterprogramma geheel in het teken staan van Lennon, McCartney, Harrison en Starr: The Beatles. In het bijzonder het 50-jarig jubileum van Abbey Road, het legendarische album uit 1969. Alleen gebruikmakend van hun stemmen zullen ze de zwaarste, moeilijkste en misschien mooiste manier van muziek maken uitvoeren: recht uit het hart. Vier ook de 50ste verjaardag van Abbey Road donderdag 4 april vanaf 20.15 uur.

Alida Dros | Rebound

Rebound is een hedendaagse urban dansvoorstelling van choreograaf Alida Dors. Zes dansers en een muzikant onderzoeken de thema’s veerkracht en identiteit. Een voorstelling voor en over de doorzetters onder ons. Heb jij de veerkracht om, wanneer alles je is afgenomen, jezelf opnieuw te hervinden en hoe doe je dat? Ontdek het donderdag 4 april vanaf 20.30 uur.

Piter Wilkens | Libbene Stiennen

In Libbene Stiennen staat het verhaal van de middeleeuwse dorpskerk centraal. Het verhaal van terpen, boeren, monniken, geloof en de grote gebeurtenissen in het leven. Prachtige liedjes uit liefde voor de Friese kerken, geschiedenis en natuur. Dit pareltje, door Wilkens op luchtige wijze aan elkaar gesproken is vrijdag 5 april vanaf 20.15 uur te zien.

Thijs van de Meeberg | Kom nou maar gewoon

Thijs van de Meerberg deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z’n geweten wel zo betrouwbaar? Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. Afijn: Kom nou maar gewoon zaterdag 6 april vanaf 20.15 uur.

Nationale Ballet | Giselle

Na internationale successen met Giselle gaat Het Nationale Ballet nu met deze Hamlet van het ballet op tournee door Nederland. Giselle is een van de oudst overgeleverde en tegelijkertijd nog altijd meest gedanste balletten ter wereld. Een hoogtepunt uit de Romantiek, gepresenteerd in een geheel nieuwe, gerevitaliseerde versie, die ook voor een 21ste-eeuws publiek roerend en betekenisvol is. Giselle is een van onze highlights van het seizoen, oftewel: onze Eigen Keus. Deze prachtige voorstelling is dinsdag 9 april vanaf 20.00 uur te zien.

Pip Pellens | Pip goes offline

Pip Pellens haar carrière in de media is nagenoeg tegelijkertijd begonnen met de carrière van Facebook: 15 jaar geleden. Nu zoekt Pip antwoord op de vraag: Bestaat voor mij nog wel een leven zonder mobiele telefoon, sociale media of internet? Door met zichzelf het experiment aan te gaan zal zij tijdelijk helemaal offline gaan. Het resultaat van haar zoektocht is woensdag 10 april vanaf 20.15 uur te zien in de voorstelling.

If Beale Street Could Talk

If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint. Het verhaal vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal van Clementine en Alonzo in de jaren 70 in Harlem, New York. De film is te zien donderdag 4 april en donderdag 11 april vanaf 20.30 uur.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl/