Himmelwike opent dit jaar in Luxwoude

Luxwoude - Wethouder Rob Jonkman opent maandag 1 april om 09.00 uur de jaarlijks terugkerende Himmelwike voor de basisscholen in Opsterland.

Dit gebeurt met een startschot voor het sorteerspel op het schoolplein van OBS De Hoekstien. Wethouder Rob Jonkman: ,,Elk jaar vindt de Himmelwike plaats. Op deze manier worden basisschoolkinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs bewust van wat zwerfafval in hun eigen omgeving doet. Dit jaar gaan de leerlingen van OBS De Hoekstien gewapend met prikstokken, vuilniszakken en veiligheidshesjes op pad om de buurt van hun school weer schoon te maken.’’

Zwerfafval

Zwerfafval is afval dat door mensen bewust of onbewust is weggegooid of achtergelaten op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn. Dat vormt een bron van ergernis voor veel mensen. Omrin en Wooncorporatie Elkien helpen de kinderen en de gemeente bij deze opruimactie. Dit jaar gaan in de gemeente Opsterland ruim 1350 leerlingen van de basisscholen op pad om hun omgeving zwerfafval vrij te maken.

Gerecycled cadeau

Opsterland is een van de zes Friese gemeenten die dit jaar meedoen aan de Himmelwike. Duizenden leerlingen verspreid over deze zes Friese gemeenten doen weer mee om samen de wereld mooier en schoner te maken. Na afloop van de Himmelwike krijgt elke ‘Himmel Hero’ een welverdiend cadeau met een verhaal. Dit jaar is dat een uniek containertje, gemaakt van 100% gerecycled kunststof, van afgedankt speelgoed. Zo wordt een kringloop gesloten.

Circulair

Omrin streeft samen naar een circulaire economie en zet daarom ook vol in op het terugwinnen van grondstoffen uit afval. Een mooie en schone wereld, met zo weinig mogelijk (zwerf)afval. Educatie en recycling laat Omrin zo tijdens de Himmelwike op deze manier samenkomen.

Kijk voor meer informatie op www.himmelwike.nl