Wethouder beweegt mee tijdens ouder-en-kind sporten

Burgum - Wethouder Gelbrig Hoekstra van Tytsjerksteradiel deed woensdagmorgen vrolijk mee tijdens de sportactiviteiten in sporthal De Wetterstins in Burgum.

,,Bewegen is leuk, goed en gezond’’, aldus Hoekstra. ,,Wij zijn blij dat er besloten is om deze activiteit voor ouders en hun kinderen uit te breiden naar twee nieuwe locaties in Burgum en Surhuisterveen.’’ Ouders, verzorgers en kinderen legden een parcours van twintig sportonderdelen af tijdens een extra gymles in de sporthal.

Gezonde leefstijl

Naast samen sporten is er ook aandacht vanuit de GGD en de jeugdteams om elkaars kwaliteiten te ontdekken. Vanuit JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) en de preventiecoaches van de gemeente is er aandacht voor een gezonde leefstijl. Na afloop kreeg elke deelnemer een boekje mee naar huis met informatie, leuke puzzelopdrachten en recepten voor smoothies.

Week van de Opvoeding

De activiteiten in Burgum en Surhuisterveen gebeuren onder de noemer ‘Week van de Opvoeding’, die in het najaar wordt gehouden. De week staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk, maar soms best lastig. In Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen worden verschillende activiteiten georganiseerd die passen bij het thema. Daarbij draait het om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren.