Sportclubs halen geld op via VriendenLoterij

Wijnjewoude/Gorredijk/Drachten - Een mooie opsteker voor verschillende sportclubs in Wijnjewoude, Gorredijk en Drachten. De achterban van de verschillende clubs steunen de sporters door specifiek voor deze vereniging mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas.

Dankzij de achterban kwam er in 2018, 2.754 euro extra binnen in de clubkas van V.V. ODV uit Wijnjewoude.

Voor zes verenigingen in Drachten kwam op dezelfde manier 11.894 euro extra binnen in de clubkas.

Voor vier verenigingen in Gorredijk is 1.775 euro extra binnengehaald. kv Nei Drenthe Vledder haalde het hoogste bedrag op, namelijk 655 euro.

Opbrengsten worden zoal besteed aan een nieuw trainingsveld, een opknapbeurt van een clubhuis en hulp aan jong en oud in de regio.

In Nederland genereren enkele duizenden clubs, verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij extra inkomsten. Zij dragen daarmee bij aan gezondheid en welzijn in hun eigen regio. Dit jaar is er een recordopbrengst van ruim 5,8 miljoen euro uitgekeerd. Opbrengsten worden zoal besteed aan een nieuw trainingsveld, een opknapbeurt van een clubhuis en hulp aan jong en oud in de regio.

De VriendenLoterij is hierdoor een structurele financier voor veel organisaties. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via www.vriendenloterij.nl/clubs