Dit weekend in Poppodium Iduna – popquiz, Drunken Dolly en bluesband Flavium

Drachten - In Poppodium Iduna is komend weekend de popquiz, feest met punkfolkbands, het jubileum van Flavium en een expositie over concertfotografie.

Gratis toegankelijke popquiz

Donderdag 4 april is het weer tijd voor de maandelijkse popquiz. Aan de hand van muziekfragmenten, beeldfragmenten en algemene vragen kunnen deelnemers het hierbij tegen elkaar opnemen om te bepalen wie DE popkenner van Drachten is. In deze epische popstrijd vallen diverse leuke prijzen te verdienen zoals vrijkaarten voor concerten.

Feest met punkfolkbands Drunken Dolly en Plunder

Vrijdag 5 april komt Drunken Dolly naar Drachten. Drunken Dolly maakt een stevig partijtje celtic-punk met opzwepende banjo- en mandolinepartijen. Met (ex)leden van The Apers en The Bat Bites in de gelederen, viert de band al jaren feest op de Nederlandse podia. Als kers op de taart verzorgden ze in 2017 de aftershow van de Dropkick Murphys en Flogging Molly in de Heineken Music Hall (tegenwoordig AFAS Live). De show in Iduna staat in het teken van hun kersverse EP waarop de liefde voor feesten nogmaals goed wordt bezongen.

De vijfkoppige band Plunder maakt muziek met invloeden van folk, ska, Iers en Balkan, gecombineerd met Nederlandse teksten en opent de avond.

Flavium viert 50-jarig jubileum met nieuw album in Iduna

Zondagmiddag 7 april staat bluesband Flavium in Iduna op de planken. De band die al jaren actief is op blues- en festivalpodia in binnen- & buitenland bestaat al 50 jaar. Dat jubileum wordt gevierd met een nieuw album en een speciale tour die een overzicht geeft van Flavium's rijke geschiedenis. Een geschiedenis waarbij Flavium jarenlang met andere bluesbands zoals Cuby & The Blizzards vaandeldrager is van de Nederblues. De band deelde het podium onder meer met BB King, Albert King en Freddie King, John Lee Hooker, Dr. Ross en the Climax Bluesband, maar ook Nederlandse coryfeeën als Eelco Gelling, Jan Akkerman en Pierre van der Linden. Tijdens optredens en tournees in binnen- en buitenland maakte de band zijn live-reputatie meer dan waar.

Expositie concertfotografie

Vanaf zondag 7 april is in de grote foyer van Schouwburg de Lawei een expositie concertfotografie van Poppodium Iduna te zien. De expositie geeft een beeld van de diverse concert- en festivalprogrammering en concertbeleving in en rondom het poppodium. Foto’s zijn gemaakt door Iduna’s concertfotografen Gerben Duijster, Wietske Elzinga, Erwin Jonkman, Anneke Klungers en Jess Wattimena. De expositie is te bezoeken van zondag 7 april tot en met zondag 19 mei 2019 en sluit aan bij de expositie Vinyl Design: De Geschiedenis en Ontwikkeling van de Platenhoes waarin de periode 1959-1989 centraal staat.

Meer info en tickets: www.iduna.nl