Watersport open dag bij De Drait in Drachten

Drachten – De Drait Yachting houdt zaterdag 6 april van 11 tot 17 uur een open dag in de jachthaven van De Drait aan de Buitenstvallaat 2 in Drachten.

Deze dag staat in het teken van diverse watersportactiviteiten voor het hele gezin.

Kom alvast een voorproefje nemen van het aankomende watersportseizoen of kom in de stemming voor de aanstaande vaarvakantie. Ontdek hoe eenvoudig het is om met de boot er op uit te trekken in Friesland. Ervaren schippers geven door middel van proefvaarten een eerste indruk van het varen met een motorjacht. Niet alleen leuk voor beginners, maar ook voor ervaren watersporters. Daarnaast is de veelzijdige vloot te bezichtigen en worden Meet & Greets georganiseerd over het plannen van vaarroutes en de schipperstraining. Kom proefpeddelen met kano's en SUP-boards of vaar mee met de rondvaart van de Drachtstersloep.

Eveneens kan de vernieuwde jachthaven van De Drait worden bekeken, waar de afgelopen winter diverse vernieuwingen hebben plaatsgevonden. Zo zijn herstelwerkzaamheden aan de beschoeiing uitgevoerd en is het betonnen looppad rondom de haven uitgebreid. Nieuw dit jaar is de verkoophaven van De Drait.

Al meer dan 35 jaar is De Drait Yachting actief in de watersport in Friesland. Sinds 2009 verhuurt De Drait vijftien motorboten in het vaargebied Brandenburg in Duitsland. Deze verhuurboten zijn op de eigen werf in Drachten gebouwd en in winteronderhoud. Op de open dag is om 16.00 uur aandacht voor het tienjarige jubileum van de charterbasis in Brandenburg.