Horeca ROC Friese Poort houdt benefietdiner voor Care For Kenya

Drachten - In Het Proeflokaal, één van de leerbedrijven van de opleidingen Horeca en Hospitality Management van ROC Friese Poort in Drachten, wordt dinsdag 16 april vanaf 18.00 uur een benefietdiner gehouden voor stichting Care For Kenya.

Het diner wordt bereid en geserveerd door studenten onder professionele begeleiding van topchefs van de opleiding. Tijdens deze sfeervolle avond wordt het restaurant in Keniaanse sfeer aangekleed en kunnen gasten genieten van een heerlijk viergangendiner op basis van streekproducten met Kenyaanse invloeden. Het belooft een sfeervolle avond te worden met onder andere een verloting van authentieke Masai-dekens, de vertoning van beeldmateriaal en aandacht voor producten die door Keniaanse studenten zijn vervaardigd.

Care For Kenya

De stichting Care For Kenya (voorheen Boornbergum voor Kenia) zet zich in voor kansarme studenten in Kenia door investeringen in onderwijs, welzijn en huisvesting. Er is onder andere een samenwerkingsverband met de Youth Polytechnic school in Mago. Op het terrein van de school is een Guesthouse gevestigd waar Catering & Hospitality studenten worden getraind. Daarbij ondersteund Care For Kenya onder andere de The Compassionate Hand of the Disabled in Nairobi, een kindertehuis met daarbij een school waar zorg gegeven wordt aan kinderen met een beperking.

Combinatie van ingrediënten

In de ontmoetingen voorafgaand aan het viergangendiner vindt een gastles plaats, die wordt gegeven door leden van de stichting: Berend de Boer en Siemen de Boer. Berend de Boer is Kenia-expert en maakte inmiddels meer dan 105 reizen voor de stichting. Zij zullen de leerling-koks en gastheren/gastvrouwen informeren over gastvrijheid, cultuur en eetgewoontes van het land. De leerlingen bereiden zich op het diner voor door zich te verdiepen in Keniaanse ingrediënten en eetgewoonten en te onderzoeken hoe lokale streekproducten kunnen worden gecombineerd met Keniaanse ingrediënten.

Interdisciplinaire samenwerking

Niet alleen de opleidingen van Horeca en Hospitality Management zijn betrokken bij het project maar ook de opleiding Mediavormgeving draagt een steentje bij. Laatstgenoemde heeft als opdracht gekregen het nieuwe logo voor de stichting te ontwerpen en het winnende logo zal op deze avond bekend worden gemaakt. Een voorbeeld van inspirerende maatschappelijke samenwerking tussen ROC Friese Poort en Care For Kenya.

Opgave: dinervoorkenia@outlook.com of na 16.00 bij Siemen de Boer 0615337488. Opgave graag vóór 9 april.

www.careforkenya.nl