Tytsjerksteradiel - Seniorenraad Tytsjerksteradiel houdt zaterdag 6 april van 10.00 uur tot 16.00 uur een senioren verkeersmarkt in Glinstra State te Burgum.

Er wordt wel vaker opfris- of bijspijker lessen verzorgd in Fryslân maar nog niet eerder op deze schaal en voor senioren. Deze dag zijn workshops over de verkeerstheorie met nieuwe regels en kunnen bezoekers door middel van een Virtual Reality Bril zelf een dodehoek ervaring beleven. De fietsschool zal voorlichting geven over fit en veilig blijven fietsen met een praktijkles aansluitend (op de eigen fiets).

Apotheek Hoving heeft informatie over medicijnen en verkeer. De Chauffeurs Vereniging Friesland komt met een vrachtauto. Bij het bewegingscentrum RESET kunnen bezoekers zich laten testen op fitheid. Veilig Verkeer Nederland doet een ogen- en gehoortest. Het Hulpmiddelen Centrum laat hulpmiddelen zien en heeft een oefentraject voor de scootmobiel. Er komt een ambulance.

GIANT komt met E-bikes en u kunt daar ook op oefenen. Univé laat de mogelijkheden van verzekering zien. De bezoeker kan informatie krijgen over het openbaar vervoer en het gebruik van de O.V.-kaart.

De Seniorenraad heeft de droomboom, hier kunnen bezoekers hun stoutste dromen ophangen.

De opening zal worden verricht door de wethouder mevr. Tytsy Willemsma.

Elke bezoeker kan een formulier invullen waar men aan kan kruisen welke deelnemers het beste uit de bus komt. Diegene met de meeste stemmen krijgt een bijpassende oorkonde. Uit al die ingevulde formulieren wordt eentje getrokken die een diner bon wint.

De toegang is gratis, koffie en thee ook.