Expositie Verbeelding Van Het Landschap in Galerie Buitengewoon

De Wilgen - In Galerie Buitengewoon in De Wilgen is van zaterdag 6 april tot en met zondag 30 juni de expositie Verbeelding Van Het Landschap te zien.

Marieke Mulder en Sjoerdtje Hak exposeren hun weergave van het landschap bij Galerie Buitengewoon. De tentoonstelling wordt gecomplementeerd met beelden van Jitse Sikkema. Zaterdag 6 april zijn de kunstenaars aanwezig.

Moeder en dochter werken vaak vanuit het zelfde onderwerp, het landschap. De uitwerking is totaal verschillend, een verschillende techniek en met een andere expressie. Wat hen bindt is licht, de breking van licht door wolken, bomen, water. De manier waarop het licht de kleuren en de sfeer van het landschap bepaalt.

Sikkema maakt beelden in pure klei die door natuurlijke oxiden een prachtige kleurschakering hebben. Soms worden ze in brons gegoten, waarbij ze duidelijk het bekende handschrift behouden.

Marieke Mulder: „Licht en kleur vormen de kern van mijn schilderijen. Hoe het licht voortdurend verandert en tegelijkertijd tijdloos lijkt. Op die momenten dat het je zodanig treft dat je erdoor opgetild wordt, zodat je je heel klein voelt, en tegelijkertijd immens groot. Die momenten probeer ik weer te geven in composities op de grens tussen realistisch en abstract, zorgvuldig laag voor laag opgebouwd in acrylverf, opgebracht met paletmes.”

Sjoerdtje Hak: „Ik schilder landschappen omdat er een lucht boven is. Met name het Noordelijke landschap, met het spel van licht en donker in de wolken, de nevel, het water. De weidsheid van land en kust.”

Jitse Sikkema: „De voorstelling van mijn beelden kan soms figuratief zijn, soms gedeformeerd, of abstract gerelateerd aan mensen of in combinatie met vogels. Ik probeer letterlijk en figuurlijk lagen aan te brengen. Ze moeten je raken.”

De galerie is open: ieder eerste en laatste weekend van de maand van 13 tot 17 u.

www.jitsesikkema.nl