Voorjaarsexpositie van Klaske Kalsbeek-Vlasma te Rottevalle

Rottevalle - In Galerie-Atelier Klaske Kalsbeek-Vlasma te Rottevalle wordt van vrijdag 5 april tot en met zondag 28 april haar jaarlijkse Voorjaarsexpositie Aquarellen gehouden.

De openingstijden zijn vrijdag van 13.00 – 17.00 uur, zaterdag van 13.00 – 17.00 uur, zondag van 13- 1700 uur en Paasmaandag van 11.00 – 17.00 uur.

Haar grote bewondering en liefde voor bloemen en de natuur wil Klaske Kalsbeek-Vlasma in haar aquarellen tot uitdrukking brengen. Geraakt door de kleurenpracht van bloemen, en de schoonheid van het Friese landschap met zijn wisselende jaargetijden, bouwt zij al schilderend de compositie op van bloemen, een stilleven, of het landschap.

Verschillende keren viel zij in de prijzen bij exposities in Friesland en een eerste prijs op de Art Expo te Amsterdam.

Biografie

Klaske Kalsbeek-Vlasma werd 14 mei 1948 geboren in de provincie Friesland, waar zij nog steeds woonachtig is in het dorpje Rottevalle. Reeds op jonge leeftijd werd zij geboeid door de diverse mogelijkheden op het gebied van creativiteit. Zo maakte zij een tijdlang kunstwerken van brooddeeg en klei.

Vanwege haar grote bewondering en liefde voor bloemen en de natuur, met in het bijzonder de roos, wilde zij deze tastbare schoonheid voor eeuwig op het schildersdoek vastleggen. In 1992 heeft zij voor het eerst in haar leven een penseel ter hand genomen en is zij begonnen haar gevoelens voor bloemen in schitterende aquarellen tot uitdrukking te brengen.

Geraakt door de natuur bouwt zij al schilderend haar compositie op van bloemen, stillevens of landschappen. Kijkend naar haar werken kan men concluderen dat zij over een echte gave beschikt. Reeds vijf keer ontving zij een prijs tijdens een expositie in Friesland en een eerste prijs op de Art Expo 1997 in Amsterdam.