Oudega opent derde editie van het Dichterspaad

OUDEGA - Oudega opent vrijdag 5 april de derde editie van het Dichterspaad Aldegea.

Achttien dichters uit de provincie presenteren hun gedichten, die vanaf dat moment te zien te zijn in de gedichtenpanelen langs het Dichterspaad.

Dat Oudega een mooi wandeldorp is, weten de fanatieke wandelliefhebbers als geen ander. Tegelijkertijd is Oudega van oudsher een cultuur-minnend dorp. Beide zaken komen samen in het Dichterspaad Aldegea; een wandelpad van maar liefst 25 kilometer met langs de route 18 gedichtenpanelen.

Volop keuze

Voor de derde keer worden de huidige gedichten vervangen voor nieuwe werken. Daarvoor deed initiatiefnemer Doarpsbelang Aldegea vorig jaar een oproep, waar manmachtig op gereageerd werd. Uit de inzendingen selecteerde een commissie 18 gedichten, die te zien zullen zijn langs de route.

Dichters uit de provincie

Naast gemeentedichter Andries de Jong doen diverse dichters uit de provincie mee aan de nieuwe editie. Zo zal het werk van Marije Roorda, Swaan Postma-Vondeling, Ridzert Postma, Giny Bastiaans, Jurjen van der Meer, René Romijn, Siebe Siebenga, Wil Stelling, Baukje Koolhaas, Martsje Mud, Harm Woelinga, Harmen Houtman, Ytsje Hettinga, Henk Nijp, Aukje Wijma, Jelly Timmer en Sigrid Kingma te zien en te lezen zijn.

Online gebundeld

Alle gedichten zijn vanaf 5 april te vinden op de website www.dichterspaad.nl. Hier staat ook de route van het 25 kilometer lange wandelpad.