Succes voor DGC

Drachten - Afgelopen weekend zijn de tweede plaatsingswedstrijden turnen voor wedstrijdgroep 5 gehouden.

Voor DGC kwamen Dyonne van de Kuijt, Inge Jeeninga, Merel de Vries Zoë Dijkhof, Bo Bosma, Sarah Veenstra, Saliha Zbir op de zaterdag in actie.

Voor Bo Bosma verliep de wedstrijd helaas niet zoals gehoopt. In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Zoë Dijkhof en Merel de Vries in de categorie Jeugd supplement F. Zoë werd in de meerkamp beloont met een vijfde plek. Merel turnde wat wisselende oefeningen, maar kreeg desondanks brons omgehangen. Merel en Zoë plaatsten zich beide voor de toestelfinales in juni.

In de andere baan turnden Dyonne van de Kuijt en Inge Jeeninga in de catergorie senior supplement F. Inge turnde, ondanks hoge koorts, een keurige wedstrijd, wat haar een bronzen medaille opleverde. Dyonne turnde heel stabiel goede oefeningen. Ook Dyonne en Inge plaatsten zich voor de toestelfinales in juni.

Sarah Veenstra mocht in de derde wedstrijdronde aan de bak. Zij turnde een prima wedstrijd wat een mooie zesde plek opleverde in de meerkamp. Met een vierde plek op balk plaatste ze zich voor dit toestel voor de toestelfinales.

In de laatste ronde mocht Saliha Zbir de eer van DGC hooghouden. Ze turnde een stabiele wedstrijd. Helaas moest ze twee vallen op brug incasseren wat haar terugwierp in de einduitslag van de meerkamp. Wel plaatste ze zich met een mooie derde plek op vloer voor de toestelfinales.

Op zondag was het de beurt aan Ivje Ovbiagbonhia, Sanne Bijma, Marije van Manen, Calla Oost, Aurelia Schiphof, Vera Smit en Sari Meulman.

Ivje Ovbiagbonhia starte in de eerste ronde in de categorie jeugd 1 N4. Op balk haalde ze een mooie tweede plek. Uiteindelijk eindigde ze als zevende in de meerkamp.

In de tweede ronde van de dag was het de beurt aan Sanne Bijma en Marije van Manen in de categorie senior supplement F. De start op balk was veelbelovend voor beide. Beide plaatsten zich dan ook voor de toestelfinales op dit toestel. Ondanks de zenuwen turnde Marije zich naar een hele mooie derde plek op vloer. Deze mocht ze delen met Sanne. Bij de einduitslag (meerkamp) mochten ze tot hun beide grote verrassing plaatsnemen op het podium: Marije op de derde plaats en Sanne zelfs op de tweede.

Bij de derde en laatste ronde van de dag waren het Calla Oost, Vera Smit en Aurelia Schiphof die mochten turnen in de categorie senior supplement E. Het ging de dames vooral om de plaatsing voor de toestelfinales. Calla en Vera slaagden hierin op de vloer. Aurelia slaagde er deze wedstrijd helaas niet in. Sari Meulman turnde haar wedstrijd in de catergorie senior supplement C. Een sterke categorie waar op hoog niveau geturnd wordt. Uiteindelijk wist ze haar met een uitstekende tweede plek op vloer te plaatsen voor de toestelfinales.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd voor DGC dit weekend. De plaatsing voor het FK moeten we nog even afwachten.