Wêz Handich-DOW moet meerdere erkennen in Dindoa

Drachten - Het eerste team van Wêz Handich/DOW heeft zaterdag met 19-23 verloren van Dindoa uit Ermelo.

Voorafgaand aan het duel stond het combinatieteam uit Rottefalle en Eastermar op 12 punten en tegenstander Dindoa op 14 punten. De blauwhemden konden dus op gelijke hoogte komen met de formatie uit Ermelo. Alle ingrediënten voor een spannende pot.

De wedstrijd begon goed voor Wêz Handich/DOW, want kort na het eerste fluitsignaal werd het eerste doelpunt gemaakt: 1-0. Er kon echter niet lang van de voorsprong genoten worden, want vrij snel werd de score weer gelijk getrokken: 1-1. Meteen na het eerste doelpunt van Dindoa bleek de ban gebroken. De gasten liepen uit naar een 1-3 score en namen daarmee het initiatief over in de wedstrijd. Wêz Handich/DOW wist in het restant van de eerste helft bij te blijven en af en toe zelfs langszij te komen, maar Dindoa bleef scoren en dit resulteerde in een ruststand van 9-10.

Aangezien de blauwhemden in de heenwedstrijd tegen Dindoa met een grote achterstand de rust in gingen, was er nu alle reden om te geloven dat alles nog mogelijk was. Met die instelling stapten de spelers van trainer Ljibbe Kuipers de tweede helft ook het veld op. Het spelbeeld in de tweede helft was vergelijkbaar met dat in de eerste helft. Dindoa nam het initiatief en voor Wêz Handich/DOW was het bijbenen een aanhaken. Lange tijd bleef het verschil tussen beide ploegen één doelpunt.

Tot tien minuten voor het einde. Toen voerde de ploeg uit Ermelo enkele wijzigingen door die goed uit bleken te pakken. Hoewel de combinatie uit Rottefalle en Eastermar de afgelopen drie wedstrijden juist in de laatste tien minuten wist te excelleren bleef een comeback deze keer uit. Eindstand 19-23.

Komende zaterdagstaat de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen op het programma voor de blauwhemden. In Dronten speelt Wêz Handich/DOW tegen de koploper en kampioen ASVD. Alle reden dus om nog één keer alles uit de kast te halen.