KV Drachten-Van der Wiel wint eenvoudig van Hoogkerk

Drachten - KV Drachten/Van der Wiel heeft afgelopen zaterdag met 36-19 gewonnen van KF De Wâlden.

In een nagenoeg volle en sfeervolle Snij-Noord hal nam Drachten vanaf het begin het initiatief met snel en verzorgd korfbal. Na ongeveer vijf minuten was de voorsprong al 6-2 in Drachtster voordeel. Hoogkerk trok na een time out de touwtjes even iets aan en deed met een paar doelpunten wat terug, maar slaagde niet om ook maar enige greep te krijgen op de stortvloed van Drachtster aanvallen. Ook verdedigend zat het bij Drachten heel goed in elkaar.

Er werd agressief verdedigd en veel ballen onderschept. Een paar prachtige blokken van Wim Braam oogsten veel applaus. Via een score van 12-8 halverwege de eerste helft liep Drachten gemakkelijk naar een geenszins geflatteerde 21-12 ruststand.

Het waren vooral de Drachtster dames die het grootste deel van de score voor hun rekening namen. Ilse van der Meulen en Jennie Terpstra waren op dreef maar ook Lyssa v.d. Ende en Doenja Payer deden van spreken. De wedstrijd leek gespeeld. Jeha Mulder, de coach van Hoogkerk, nam wat extra tijd in de rust om zijn ploeg te motiveren en te instrueren

Daarom begon Hoogkerk de tweede helft met zeer kort en agressief op de man te verdedigen. Dat hielden ze precies twee minuten vol. Drachten bleef de bal snel rondspelen en kwam onophoudelijk richting de korf van Hoogkerk en creëerde kans op kans. Na een minuut of tien in de tweede helft had Drachten al 28-17 op het scorebord staan en liep gaande de tweede speelhelft eenvoudig naar een verdiende 36-19 eindstand. Michel Daling bracht de jonge Milan Mulder en Arjen Talsma als hele goede invallers ook nog binnen de lijnen. Scheidsrechter Visscher uit Kampen had een eenvoudige avond en floot de hele wedstrijd bekwaam.

Het blijft dus spannend voor Drachten. In de laatste wedstrijd van het seizoen verdedigt Drachten één punt voorsprong tegen KF De Wâlden dat haar wedstrijd tegen een andere concurrent Ritola won. Winst voor Drachten betekent het kampioenschap, een gelijkspel zou Quick’21 in wedstrijdpunten nog op gelijke hoogte kunnen brengen. Quick’21 is dan in het voordeel omdat het onderlinge resultaat dan telt en dat is in het voordeel van Quick’21.

Quick’21 en CSL konden ook nog verandering in de stand brengen maar deze wedstrijd werd vanwege defecte, en niet meer te repareren, schotklokken gestaakt. Mogelijk dat deze wedstrijd komende woensdag wordt over gespeeld.

De wedstrijd De Wâlden tegen Drachten zal naar verwachting onder grote Friese belangstelling worden verspeeld.

De scores voor Drachten:

Jennie Terpstra 10, Ilse v.d. Meulen 10, Doenja Payer 4, Wilfred Oostra 4, Lyssa v.d. Ende 3, Jelmer Faber 2, Siemen Jan Miedema 1, Milan Mulder 1, Wim Braam 1