Fietsen tijdens 15e editie van 8 van Drachten

Drachten - De 8 van Drachten breidt zijn activiteiten uit. Naast het hardlopen en het wandelen worden zondag 16 juni ook fiets(toer)tochten gehouden.

In het bijzijn van Sportbedrijf Drachten hebben de voorzitter van FietsToerClub Smallingerland Thea Dellepoort en Chris Jaasma van SportsDrachten een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. FTC Smallingerland en SportsDrachten zijn blij met deze samenwerking.

FTC Smallingerland zal voor 16 juni twee routes uitzetten van 88 km en 40 km. 88 km voor de toertochtrijders en 40 km voor de recreatiefietsers. De start en finish is op het voorplein bij Schouwburg de Lawei in Drachten. Chris Jaasma ziet deze uitbreiding, naast het hardlopen en het wandelen, als zeer positief èn als een mooie aanvulling om zoveel mogelijk mensen op één dag in beweging te krijgen.

De 8 van Drachten wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd, een lustrum. De organisatie heeft dit jaar extra startnummers voor het hardlopen ingekocht. In 2018 zijn veel hardlopers teleurgesteld, omdat toen de startnummers al weken voor de wedstrijd waren uitverkocht. De KidsRun krijgt een nieuwe startlocatie: de Hoge bomen, een straat nabij het centrum van Drachten.

De inschrijving voor het hardlopen is voor de individuele loper, scholen en bedrijven al geopend. Deelnemers voor de Fietstoertochten kunnen vanaf 1 april inschrijven op www.Fietssport.nl en 16 juni in Theatercafé de Hopper in De Lawei. De wandelaars kunnen zoals gewoonlijk zondag 16 juni inschrijven bij de start: het clubhuis van Atletiekvereniging Impala aan de Sportlaan.

Zoals ook bij de vorige edities gebruikelijk was, wordt er nu ook gelopen en gefietst voor een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor Kika (Stichting Kinderen Kankervrij).

Alle informatie is te vinden op www.8vandrachten.nl.