Gospelkoor Wonderful Grace in Grote Kerk Drachten

Drachten - Gospelkoor Wonderful Grace zingt zaterdag 30 maart vanaf 16.00 uur ingetogen liederen in de Grote Kerk in Drachten.

Ze zingen vanuit een akoestische setting. Dit betekent zonder versterking en met weinig instrumentale begeleiding. Dat vinden zij passen in de stille tijd naar Pasen.

Gospelkoor Wonderful Grace is afkomstig uit Buitenpost en bestaat nog geen twee jaar. Ze vertellen over zich zelf: „We zijn dus een relatief jonge groep, hoewel de leeftijd van de leden een mooie diversiteit laten zien. Ook de kerkelijke achtergrond is divers. De verschillende kerken uit Buitenpost (gereformeerd-vrijgemaakt, PKN en Christengemeente) zijn allen vertegenwoordigd in het koor. Juist in die verscheidenheid ontdekken we dat we verbonden zijn door de wonderbare genade (wonderful grace) die voor ons allen geldt. En daar zingen we graag van. De liederen die we zingen getuigen daar ook van.

We zingen zowel Engelstalige als Nederlandstalige liederen. Sommige liederen zijn bekend en kunnen eenvoudig meegezongen worden, sommige zijn misschien minder bekend en ook zingen we liederen die door onze dirigent Auke-Willem Kampen zelf zijn geschreven. We zingen zowel rustige als meer uitbundige liederen.

Naast medewerking aan diensten brengen we ook een eigen geschreven programma naar kerken. Dat programma heet Church Online en is heel actueel. Het gaat over zelf kerkdiensten maken zoals het jou het beste uitkomt, of je de mensen om je heen nog nodig hebt om te geloven en hoe je kerk en geloof nog een plaats kunt geven in je drukke leven.”