Deze week in De Lawei

Drachten - Deze week zijn in De Lawei de volgende voorstellingen te zien.

Scapino Ballet & Wëreldbänd | All hands on deck

Met All hands on deck slaan twee topgezelschappen de handen ineen voor een spectaculaire samenwerking. Scapino Ballet en Wëreldbänd halen het beste in elkaar naar boven in een voorstelling vol wonderlijke combinaties van dans, humor, slapstick, muziek en theater. Deze prachtige voorstelling is woensdag 27 maart vanaf 20 uur te zien.

Orkater | 237 Redenen om door te gaan

Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen? Hoe moeilijk gaan het zichzelf nog maken? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje? Te zien donderdag 28 maart vanaf 20.00 uur.

Berg & Bos | In Vrede

Met In Vrede schetst Berg & Bos hoe de littekens die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten, ook nu nog zijn invloed heeft op onze samenleving. Welke littekens heeft de oorlog achtergelaten? In Vrede is een hedendaagse voorstelling gebaseerd op waargebeurde verhalen uit een oorlog van vroeger en nu. Over de verbindende en verwoestende kracht van verhalen. Over de zoektocht naar identiteit. Te zien vrijdag 29 maart vanaf 20:30 uur.

Rapalje | Still into folk

Into Folk in een nieuwe jas, of liever gezegd, een nieuwe kilt. Ook twintig jaar later klinken klassiekers als Wat Zullen We Drinken, Raggle Taggle Gypsy en Whisky in the Jar nog net zo opzwepend als toen! Aangevuld met Ierse Danseressen, een vlammende doedelzak en een schat aan ervaring is Still into Folk een ware Keltische beleving waar je bij kan zijn, zaterdag 30 maart vanaf 20.00 uur.

Faulty Towers | Hilarisch theatraal diner

Je gaat dineren in het hotel en laat je bedienen door Sybil, Basil en Manuel, vertolkt door ‘s werelds beste imitatoren van het illustere trio uit één van de beste televisiekomedies ooit: Fawlty Towers. Zij sleuren je mee in de hilarische wereld van het hotel- en restaurantwezen. Geniet zaterdag 30 maart en zondag 31 maart vanaf 19 uur van fantastische komedie onder het genot van een heerlijk driegangendiner. Voor de zondag zijn nog de meeste kaarten beschikbaar. De vrijdag is al uitverkocht.

Lunchfilm: Mary Queen of Scots

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan).

Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. Te zien zondag 31 maart vanaf 15:00 uur. Maak de filmervaring compleet en geniet in Theatercafé Hopper van een heerlijk arrangement. Je betaalt dan maar €17,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde lunch.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.