Tentoonstelling Dianne Bakker in Galerie Hoogenbosch

Gorredijk - Kunstenares Dianne Bakker opent zondag 24 maart om 13.30 uur de tentoonstelling met werk op papier en kunstenaarsboeken in Galerie Hoogenbosch in Gorredijk.

Aan de basis van de vormgeving van het werk van Dianne Bakker (Groningen, 1958) staat haar belangstelling voor godsdienstige, filosofische en literaire werken in samenhang met actuele en historische gebeurtenissen.

Dianne Bakker pretendeert geen waarheden te verkondigen; ze probeert slechts iets te laten zien van wat het raadsel van het bestaan voor haar behelst. In haar werk wordt een wereldbeeld neergezet waarin alles draait om macht. Vooral in situaties waarinmachtsongelijkheid zich voordoet, verdwijnt het flinterdunne vernis van wat wij beschaving noemen heel snel, en is de mens in staat onmenselijke dingen te doen.

Handelingen die op geen enkele wijze te verontschuldigen zijn, worden in vertellingen verbeeld. Dianne Bakker neemt met het op deze wijze verbeelden hiervan een risico, doch zonder risico sterft alle kunst.

Verder werk van onder andere Jan Radersma, Jan Roos, Krin Rinsema, Jonas Snijder, Gerard Mooy, Han Klinkhamer, Piet Moerman, Hans Boer, Thamar Haak, Wim Quist, Sjoerd de Vries, Wim Biewenga, Klaas Koopmans, Boele Bregman en Fred Pollack.